Топ-5 найкращих українських криптовалютних бірж

Найпростіший і найшвидший варіант придбати криптовалюту – звернутись на спеціалізовану біржу. Не всі біржі пропонують користувачам вигідні послуги та тарифи, тому важливо знати, де зможуть надати лояльні умови.

На сьогоднішній день криптовалютних бірж працює дуже багато, тому важливо знати, яка з них зможе запропонувати не лише вигідні тарифи, а й комфортне обслуговування з подальшими перспективами користування.

Як працюють криптовалютні біржі в Україні

Процес роботи криптовалютної біржі дуже простий. Продавець створює ордер на продаж будь-якої криптовалюти, а покупець – на її покупку. Якщо ордери покупця і продавця збігаються, відбувається угода, у якій обидві сторони отримують кошти.

Суть таких угод у тому, що на різних біржах ціни відрізняються, тому одна людина може відігравати роль продавця на одній платформі, а покупця на другій. Підбираючи собі вигідні умови купівлі чи продажу, користувач може отримувати прибуток.

П’ять найкращих українських криптовалютних бірж

У світі працюють сотні криптовалютних бірж. Всі вони відрізняються різноманітністю продуктів, варіантами торгівлі, способами виведення коштів, а також кількістю криптовалют, з якою можна працювати. Розглянувши 5 найкращих бірж, можна порівняти їх по роботі та дізнатися, які вони мають особливості та відмінності.

1 – qMall

Обзор новой биржи qMall

Біржа, яка була представлена ​​у листопаді 2022 року та має всі шанси на першість не лише в Україні, а й у всьому світі. qMall розроблена спеціально для зниження ризиків користувачів, адже часто зарубіжні біржі просто заморожують рахунки та люди втрачають кошти, не маючи шансу на зворотний зв’язок чи поновлення грошей.

На сьогоднішній день біржа має 10 тисяч терміналів від партнерів Ibox Bank по всій Україні, а також запускає партнерство з MasterCard. Кожен користувач біржі може замовити банківську картку моментальних транзакцій. Також qMall може похвалитися низькими комісіями від 0% до 0,5% на основі торгової пари, а поповнення та вивдення може бути з комісією від 0% до 2%.

Говорячи про безпеку біржі, варто вказати, що 98% коштів користувачів збережено в автономному режимі, qMall використовує автоматичний захист від DDoS, створюються резервні копії щодня, а також включається 2FA (двофакторна аутентифікація) для всіх клієнтів, яка дозволяє захистити облікові записи.

2 – EXMO

Обзор криптовалютной биржи EXMO

Дана біржа спрямована на діяльність Східної Європи і вважається найбільшою. Зареєстровано компанію в Лондоні, але її офіси знаходяться у Києві та Москві. Комісія за поповнення на біржі складатиме 1% + 5 гривень. Якщо ж доведеться вивести гроші на рахунок або картку, то комісія буде 1,49%. Комісія за операції становить 0,3%, що досить багато порівняно з попередньою біржею в даному огляді.

Сайт біржі має стандартний набір функцій та досить зручний для користувачів. EXMO має широкий вибір криптовалют, правда з пар з гривнею не так багато, наприклад, як з доларом.

3 – Binance

Все о бирже криптовалюты BINANCE

Компанія заснована в КНР, але у 2017 році її штаб-квартира була перенесена до Японії. На сьогоднішній день ця біржа є однією з найвідоміших і найпопулярніших по всьому світу. Справа в тому, що вона пропонує 351 криптовалюту та має багаторічний досвід роботи. Сайт Binance можна перекласти українською, крім цього є підтримка гривні і за неї можна придбати 61 монету.

Щодо комісій, то за операцію купівлі-продажу на біржі вона буде 0,1%. Комісія на введення буде 1% + 4 гривні, а на виведення – 0,75%. У порівнянні з іншими платформами, така комісія є досить високою, адже користувачі можуть вводити та виводити великі суми.

4 – KUNA Exchange

Обзор украинской криптовалютной биржи Kuna

Біржа зареєстрована в Британії, але все ж таки її вважають першою українською криптовалютною біржею, адже вона спрямована саме на вітчизняну аудиторію.

Біржа пропонує зручну торгівлю та сучасний додаток для роботи. Комісія за поповнення рахунку у сервісі буде 1,5% + 5 гривень, що багато. Якщо користувач захоче вивести кошти, то йому потрібно буде пам’ятати про комісію в розмірі 1,5% за цю послугу. Оплата за торгівлю буде 0,25% що не так і багато, але все ж таки вище середнього рівня порівняно з іншими платформами.

5 – BTC TRADE UA

Полный обзор биржи BTC TRADE UA

Це одна з найперших великих бірж України. Вона дозволяє купувати та продавати Ефіріум, Біткоїн та інші валюти за гривню. Біржа має зручний функціонал та швидку обробку даних, тому користувачам не доведеться довго чекати на результати торгів.

Користувачі платформи мають можливість отримати досить вигідні пропозиції, наприклад, низьку комісію за будь-які дії на біржі. Торгова комісія на BTC лише 0,1%, при введенні коштів комісія буде від 2%, а за виведення – від 1%.

Висновки

Кожна з розглянутих бірж унікальна, має вигідні пропозиції, зручний функціонал та сучасні пропозиції для клієнтів. Вивчивши 5 кращих криптовалютних бірж, можна зробити висновок, що лише сам користувач зможе оцінити роботу кожної з них. Завдяки даному огляду, можна знайти і виділити для себе переваги та недоліки кожної з платформ, за якими можна буде визначити ту єдину, з якою захочеться працювати на регулярній основі.

Рейтинг:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 + 18 =


pinup
logo
insta fb youtube tg pinterest viber
DMCA.com Protection Status