Фінанси

«Мінфін» та Dragon Capital запускають програму для інвестування Multi Invest

Розробники порталу про фінанси «Мінфін» у співпраці з компанією Dragon Capital готують запускати програму Multi Invest. Запуск програми заплановано на перші місяці 2022 року. Користувачі мають можливі [...]

Топ-5 найкращих українських криптовалютних бірж

Найпростіший і найшвидший варіант придбати криптовалюту - звернутись на спеціалізовану біржу. Не всі біржі пропонують користувачам вигідні послуги та тарифи, тому важливо знати, де зможуть надати ло [...]
Все про майнинг

Майнінг та як за допомогою нього заробляти

Криптовалюта сьогодні стрімко зростає і люди починають вигадувати нові варіанти заробітку. Сьогодні існують різні біржі, де можна просто купувати та продавати криптовалюту, отримуючи різницю та прибут [...]
Финансовая пирамида - что это

Фінансова піраміда: як визначити шахраїв

У світі кількість шахрайських організацій зросла, одне з відомих напрямів - фінансові піраміди. Такий вид шахрайства дуже поширений, адже схеми дедалі більше вдосконалюються та стають ще складнішими. [...]
Советы начинающему инвестору

Що потрібно знати початківцю інвестору

У багатьох на слуху таке поняття як інвестиції, але далеко не всі розуміють, що означає воно. Не знаючи ні поняття, ні як це працює люди просто втрачають свої гроші безповоротно. Для того щоб інвестув [...]

Sense SuperApp приложение от Альфа-Банк Украина

Альфа-Банк Україна постійно працює над якістю сервісу та новими продуктами, тому в 2020 році було створено програму Sense SuperApp, яку можуть завантажити користувачі. Sense SuperApp є новим цифровим [...]

Вибір постачальника газу: покрокова інструкція

Приватні користувачі з першого серпня мають можливість підібрати самому собі підрядника газу. Щоб без перешкод мати можливість підібрати і підписати договір з газовим постачальником, варто знати, як п [...]

Як віддати всі борги і перестати позичати гроші

Напевно, у кожного в житті була ситуація, коли гроші потрібні були максимально терміново. Звичайно, найшвидшим варіантом буде звернутися до друзів чи родичів та позичити грошей до зарплати. Такий сп [...]

Обмінник Hunter Cash закрився

Hunter Cash – це обмінник, який пропонує обміняти валюту на вигідних умовах та з безліччю зручних інструментів. Клієнти можуть обміняти не лише кошти, а й криптовалюту за вигідним курсом, без переплат [...]

Податки при купівлі-продажу нерухомості: хто і скільки має платити

Кожна людина рано чи пізно стикається з таким питанням як купівля чи продаж нерухомості, в Україні цей процес оподатковується. Важливо знати, як відбувається купівля житла та які податки потрібно спла [...]

Щодня людина активно користується фінансами. Звертаючись до банку за послугою, до магазину для покупки або на пошту для оплати послуг, людина щоразу має справу з фінансами. Важливо знати правильне формулювання поняття “фінанси”, а також знати, які бувають послуги та ринки, пов’язані з цією категорією.

Трактування терміна “фінанси”

Фінанси – це економічна категорія, яка відображає економічні відносини у процесі створення та розподілу фондів грошових коштів. Саме поняття може вміщати кілька сенсів. Наприклад, це поняття може означати вивчення грошей і активів, безпосередньо самі грошові ресурси, а також управління активами.

Кожна людина щодня робить платежі, обмінює валюту, вкладає кошти для інвестування, переказує гроші та багато іншого. Такі операції і називаються фінансовими, вони поєднують у собі дане поняття.

Фінансові послуги

Поняття “фінансові послуги” означає послуги тих компаній, які пропонують клієнтам грошові або інвестиційні послуги. Ці послуги можуть мати різний напрямок та характер, тому варто вивчити кожну послугу детальніше.

Банківські

Такі послуги найчастіше пропонують банку. В такі послуги входять:

  • відкриття та ведення депозитного рахунку;

  • відкриття та ведення рахунків;

  • операції із валютою;

  • випуск та розміщення цінних паперів.

Зазвичай такі послуги – це стандартні банківські процедури та транзакції, з якими стикається щодня людина.

Лізингові

Ця послуга є формою фінансової оренди для купівлі основних засобів підприємства, а також інших товарів для юридичних та фізичних осіб. За такою послугою звертаються підприємці, яким бракує коштів на відкриття чи розвитку своєї справи. Наприклад, у лізинг можна взяти обладнання, техніку або меблі для виробництва. Часом така послуга буває набагато вигіднішою за тиждень кредитування.

Страхові

Послуга страхування пропонує гарантію грошової компенсації у разі настання страхового випадку. Установа надає клієнту страховий захист, потреба в якому може виникнути, а може й ні. Сьогодні можна застрахувати рухоме та нерухоме майно, а також саму людину, надавши їй медичну страховку.

Фінансові ринки

Фінансовий ринок – це поняття, що передбачає сферу, що охоплює ринок коштів, фондів та капіталів. Такі ринки представлені біржами. Сьогодні поділяють кілька фінансових ринків, про які буде корисно знати кожному.

Фондовий ринок

Це частина ринку капіталів, де здійснюється купівля та продаж цінних паперів, а також емісія. На ньому укладаються угоди, робляться інвестиції та прогнози. На фондовому ринку можна купити цінні папери та продати їх за ринковою ціною. На таких ринках працюють посередники як брокери, банківські компанії та інвестори.

Валютний ринок

На цьому ринку відбуваються угоди щодо купівлі або продажу валютних коштів, а також цінних паперів в іноземній валюті. Інвестори можуть робити вклади у іноземній валюті. Учасниками валютних ринків є брокери, інвестиційні компанії, валютні біржі, приватні особи.

Грошовий ринок

Це ринок, на якому відбувається купівля та продаж грошей як товару, на якого буде виставлена ​​ціна і буде сформований спроб. Ранок пропонує високоліквідний капітал, який може швидко задовольнити короткострокову потребу. Тут один із найнижчих фінансових ризиків, адже зміни відбуваються не так часто, як на решті ринків.

Терміновий ринок

Цьому ринку характерні швидкі та термінові контракти. Тут працюють тільки професіонали, адже потрібно знати, в який момент можна буде укласти угоду і отримати від цього прибуток.

Найкращі книги з фінансової грамотності

Фінансова грамотність – це основа матеріального благополуччя людини. У сучасному світі кожен день людина стикається з фінансами та операціями, тому важливо знати основи навіть тим, хто не має наміру відкривати свою компанію чи інвестувати. Фінансова грамотність допоможе:

  • керувати своїм бюджетом;

  • примножувати прибуток;

  • правильно витрачати та накопичувати кошти;

  • інвестувати.

Переваг справді багато. Тому щоб отримати знання з фінансової грамотності, можна звернутися до найкращих 5-ти книг з цієї тематики:

  1. “Як робити гроші” Джо Вітале. Психологія фінансових звичок людини, а також як припинити мріяти про багатство і дійсно отримати прибуток. Автор розкриває всі психологічні аспекти, як почати залучати гроші.

  2. “Найбагатша людина у Вавілоні” Джордж Клейсон. Книга вчить накопичити та керувати власним капіталом. Автор відкрив секрети того, як жити гідно, але відкладати гроші.

  3. “Шлях до фінансової свободи” Бодо Шефер. Цю книгу можна назвати покроковою інструкцією того, як стати незалежним у фінансовому плані та отримати грошову свободу.

  4. “До біса все! Берися і роби” Річард Бренсон. Назва книги говорить сама за себе. Автор книги мотивує брати від життя все та навчиться жити так, як хоче саме читач.

  5. “Квадрант грошового потоку” Роберт Кійосакі. Книга навчить контролювати фінансові потоки так, щоб гроші потрапляли у потрібні русла та приносили прибуток ефективно. Вона дасть відповіді на багато фінансових питань, а також як отримати свободу у фінансовому плані.

Вищезгаданий список книг дозволяє знайти для себе ідеальну літературу на шляху до фінансової грамотності.

insta fb youtube tg pinterest viber
DMCA.com Protection Status