Советы начинающему инвестору

Що потрібно знати початківцю інвестору

У багатьох на слуху таке поняття як інвестиції, але далеко не всі розуміють, що означає воно. Не знаючи ні поняття, ні як це працює люди просто втрачають свої гроші безповоротно. Для того щоб інвестування приносило прибуток, важливо вивчити це питання та визначитися з напрямками для заробітку.

Що таке інвестиції

Інвестиції – це вкладення коштів у певний напрямок, наприклад валюту, цінні папери чи нерухомість, задля збереження чи примноження капіталу.

Інвестор – це людина, яка вкладає кошти і отримує заробіток або пасивний дохід.

Нинішні засоби інвестування значно відрізняються від тих, які були ще 30 років тому. Завдяки сучасним технологіям, людина, по суті, може почати інвестувати в будь-яку хвилину і будь-яку суму коштів.

Заробіток на інвестиціях

Початківцям інвесторам рекомендують почати з невеликого капіталу, щоб при допущених помилках втрати були меншими. Заробіток від інвестування полягає в тому, що людина, наприклад, купує цінні папери, тобто інвестує в компанію. Компанія виплачує дивіденди (кошти компанії з прибутку та інвестування в неї). Таким чином відбувається угода з інвестування та людина, яка склалася, отримує прибуток.

Куди інвестувати гроші

Насправді існує велика кількість варіантів для інвестування, все залежатиме від того, яку суму людина готова вкласти, а також часу, який він готовий витратити на вивчення фронту діяльності. Вибираючи напрямок для вкладень, варто розуміти, що існують ризики та втрати капіталу. Потрібно бути готовим до того, що спочатку може бути важко вивчати ринок і втрачати гроші.

1. Цінні папери

Найпопулярнішими цінними паперами є акції та облігації. Акції можуть бути прибутковими, але не стабільними. Говорячи про облігації, тут є стабільність, але не завжди прибуток. Експерти радять мати обидва види цінних паперів для інвестування, щоб при коливаннях ринку можна було розраховувати на один із варіантів. Сьогодні можна вкластися в акції кількох компаній та мати регулярний прибуток.

2. Банківські вклади

Залишаючи кошти у банку під відсоток, можна пасивно заробляти. Банківські вклади – це найпростіший спосіб отримувати прибуток, а крім цього – зберігати гроші у надійному місці. Ризики тут є теж, наприклад, якщо банк стане банкрутом і його закриють або в країні настане інфляція, то гроші будуть втрачені або повернуті, але не в повному обсязі. Крім того, мінусом є те, що далеко не всі банки пропонують великі відсотки за депозит. Іноді буває, що за рік не буде значного прибутку, тому такий спосіб можна розглядати, але якщо є установи, які готові надавати вигідні умови.

3. Нерухомість

Такий варіант один із найбезпечніших. Справа в тому, що при покупці квартири на початку будівництва, можна надалі отримати прибуток у 50, або 70%, що дуже вигідно. Купуючи нерухомість на етапі котловану, вона коштуватиме від 20 тисяч доларів, а в готовому вигляді і з мінімальним ремонтом може коштувати все 35 або навіть більше. Тому, маючи знання у підборі нерухомості, а також початковий капітал, можна впевнено вкладати саме в цей спосіб інвестування.

Як інвестувати гроші

Куда инвестировать деньгиВсі перелічені варіанти для інвестування дуже привабливі в плані заробітку, але спочатку важливо розуміти схему вкладень коштів.

Наприклад, щоб почати інвестувати у цінні папери, потрібно буде звернутися:

  • до брокера;

  • у пайові інвестиційні фонди;

  • самостійно шукати компанії для інвестування.

Інвестування в цьому напрямку можна починати з кількох тисяч доларів, щоб надалі мати можливість збільшувати суму.

Качаемо банківського вкладу, варто знайти банк, які зможе запропонувати вигідні умови для вкладень. Підібравши його, краще розпочати вкладати невеликі суми на короткий період. Якщо умови підійдуть, можна збільшити як суму, і період.

З інвестиціями в нерухомість можна також звернутися до ріелторів або самостійно проводити пошуки. Вивчивши ринок та вийшовши на стабільний дохід, на рік можна буде купувати по 5 нерухомості та реалізовувати їх.

Щоб почати інвестувати, не завжди потрібно вкладати гроші. Важливо вивчати ринок, читати відповідну літературу, а за необхідності навіть пройти курси.

Де взяти гроші для інвестування

Варіантів куди інвестувати – безліч, але не завжди є гроші для того, щоб розпочати вкладення. Якщо знань з інвестування вистачає, можна взяти кредит перших вкладень. Якщо ж потрібно навчання, можна отримати позику для курсів з інвестування та почати вивчати напрямок.

Допомогти з вирішенням фінансового питання зможе сервіс LoanExpert, він підбере ідеального кредитора з вигідними умовами, який надасть бажану суму за 15 хвилин на будь-які потреби.

Висновки

Дізнавшись поняття інвестування, а також які напрями для вкладення грошей бувають, можна сміливо вивчати їх і вкладати гроші для отримання прибутку в майбутньому. Завдяки сучасним технологіям, людина має можливість не лише вивчити різні способи інвестування, а й оформити кредит для того, щоб почати вкладати та отримувати прибуток одразу.

Рейтинг:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 + 1 =


pinup
logo
insta fb youtube tg pinterest viber
DMCA.com Protection Status