Банки

Власник Сільпо створив конкурента для monobank

Fozzy Group - це компанії, які вміщують у собі мережі магазинів як Сільпо, Фозі, Фора, а також кілька ресторанів, аптек та виробництв. Компанії Fozzy Group створює цифровий банк "Банк Власний Рахунок" [...]
Банковская проверка по кредиту

Як пройти банківську перевірку

Оформляючи кредит, людині потрібно надати документи, і навіть інформацію себе. Говорячи про довгострокову позику на велику суму, клієнту потрібно надати велику кількість паперів. Якщо ж розглядати спо [...]
Взять кредит на чужой паспорт

Чи можна взяти кредит на чужий паспорт

У новинах часто можна почути, що шахраї взяли позику на чужий паспорт. Справді, таке може статися, тому важливо знати, як уникнути подібних ситуацій та не потрапити до рук шахраїв. У даному матеріалі [...]
Как и где снять деньги с карты Монобанк

Де можна зняти гроші з картки Монобанк без комісії

Monobank – це роздрібний продукт АТ Універсал Банк. Дедалі більше українців стають клієнтами Монобанку. Цей банк не має жодного стаціонарного відділення і працює тільки в онлайн-режимі. Клієнт банку м [...]
Что нужно знать о перекредитовании

Які банки роблять перекредитування

Перекредитування - це процес, що дозволяє оформити новий кредит під вигідніші умови. Такий спосіб називають ще рефінансуванням, він дозволяє зменшити фінансове навантаження та отримати знижку, кредитн [...]

Хто винен у крадіжці грошей із картки

Багато громадян України останнім часом почали скаржитися на шахрайство та крадіжку з банківських карток. Хоча банки по всьому світу і відповідають за втрату коштів і готові відшкодовувати користувач [...]

Дії банку при несплаті кредиту: чого чекати

Перш ніж звернутись до банку за кредитом, людина повинна розуміти, що після підписання кредитного договору вона матиме якісь зобов'язання до моменту повної оплати позики. Ситуації у житті можуть ста [...]

Метод оплати в Інтернеті через ПриватБанк

Сьогодні оплачувати покупки в Інтернеті завдяки сучасним технологіям досить просто, для цього людині просто потрібно використовувати систему для оплати. Багато банків окремо створюють системи, які доз [...]

Кредитна спілка: поняття та її види

Сьогодні кожен може скористатися послугами кредитних спілок, вони, на відміну від банків, не мають жодного прибутку від клієнтів. В Україні активно продовжують працювати понад 200 спілок у Києві, Харк [...]

Як переказати гроші з Росії в Україну: способи

Через політичні конфлікти між країнами затруднились фінансові відносини, сьогодні як і раніше можна здійснювати онлайн-перекази через Qiwi, WebMoney або VKPay, але якщо людині знадобиться зробити грош [...]

Сьогодні банківські організації мають дуже важливу роль. Кожна людина має активну картку банку, оформлену позику або обслуговування для оплати рахунків. Такі структури як банки, дозволяють отримати велику кількість послуг як: кредитування, депозити, касове та розрахункове обслуговування, перекази та платежі, а також багато іншого. На 2021 рік в Україні працює 72 банки, всі вони спрямовані на різні види послуг та пропозицій. Кожен зможе вибрати підходящу банківську організацію, головне знати, які види їх існують і основні критерії підбору.

Види банків

Різновидів банків дуже багато. Всі вони призначені для різних цілей і надання різних послуг. На сьогоднішній день виділяють такі види банків як:

  • центральний банк;
  • комерційний банк;
  • універсальний банк;
  • спеціалізований банк;
  • інвестиційний банк;
  • кліринговий банк;
  • державний банк;
  • міждержавний банк;
  • муніципальний банк;
  • ощадний банк;
  • інноваційний банк;
  • іпотечний банк;
  • акціонерний банк;
  • кооперативний банк;
  • консорціумний банк.

Можна побачити, що різновидів банків дуже багато. Усі вони мають свої спрямованості та послуги, тому варто знати, як правильно підбирати ідеальний банк для отримання якісних послуг.

Список найбільших банків України

Розмір активів банку грає велику роль. Чим більші активи, тим більший прибуток банку та його успішність. При виборі банку слід обов’язково звернути увагу до активи. До списку найбільших банків (за активами) є такі як:

  • ПриватБанк – 552,1 мільярд гривень;
  • Ощадбанк – 314,3 мільярда гривень;
  • Укрексімбанк – 202,9 мільярд гривень;
  • Укргазбанк – 127,6 мільярд гривень;
  • Райффайзен Банк Аваль – 95,2 мільярда гривень;
  • Альфа-Банк – 87,6 мільярда гривень;
  • ПУМБ – 63,2 мільярда гривень;
  • Ощадбанк – 59,1 мільярд гривень;
  • УкрСиббанк – 56 мільярд гривень;
  • OTP Bank – 49,3 мільярда гривень.

Розглянувши 10 найбільших банків України, можна побачити, що вони мають велику популярність та відомі кожній сучасній людині. Саме ці банки є прикладом того, яким має бути організація для якісного обслуговування та з привабливими умовами для клієнтів.

Рейтинг найнадійніших банків України

Надійність банку визначається тим, наскільки він добре справляється із зовнішніми та внутрішніми факторами. Навіть якщо банк стикається з непередбачуваними факторами, він може вийти із ситуації та спокійно вирішити всі питання. Серед найнадійніших банків України варто виділити:

  1. Райффайзен Банк Аваль;
  2. Кредит Агріколь Банк;
  3. УкрСиббанк;
  4. ОТП Банк;
  5. Кредобанк;
  6. ПроКредит Банк;
  7. ПриватБанк;
  8. Ощадбанк;
  9. Укргазбанк;
  10. Укрексімбанк.

Варто розуміти, що основними критеріями системної важливості є актив банку, тому рейтинг так відрізняється від попереднього списку.

Переваги кредитування у банках

Майже у кожному банку можна оформити кредит. Серед основних переваг кредитування у банках є:

  • Прозорість. Банки пропонують прозорі умови кредитування, адже вони цінують свою репутацію і не приховуватимуть від клієнта додаткові умови або тарифи.
  • Індивідуальний підхід. Кожен клієнт може отримати індивідуальні послуги, вибрати пакет кредитування, а банк у свою чергу зможе запропонувати більш лояльні послуги, якщо це необхідно.
  • Консультації. Клієнти банку можуть проконсультуватися не лише під час підписання кредитного договору, а й перед тим, як вибрати кредитний продукт або навіть після його оформлення. Банки пропонують консультації не тільки у відділеннях, а й поштою, телефоном або ж у месенджерах.
  • Велика сума. Ще однією перевагою є те, що банк може видати у позику на велику суму. Так, клієнти мають можливість отримати потрібну суму на покупку нерухомості або автомобіль.
  • Тривалий термін. Найголовніше, що велику суму можна розтягнути на дрібні виплати на кілька років, що зовсім не вплине на загальний бюджет та фінанси загалом. Клієнт сам може вибрати термін кредитування, що також дуже зручно.
  • Мінімальна ставка. Оскільки кредит видається на тривалий термін, ставка теж буде низькою, без переплат, що дозволить отримати вигідну позику.
  • Вигідні пропозиції. Багато банків зацікавлені у співпраці, тому все частіше пропонують клієнтам акції, бонуси, різноманітні знижки та все, що дозволить отримати послуги вигідно.
  • Сучасні технології. Банки стали створювати інтернет-банкінги, онлайн-відділення, додатки, віртуальні карти та віртуальних консультантів. Завдяки цьому, клієнти можуть отримати додаткові зручності та можливості.

Можна побачити, що переваг кредитування у банках дуже багато. Кожен клієнт зможе отримати вигоду, персональні пропозиції та умови для позики.

Як вибрати банк

Критеріїв по підбору банку може бути безліч, але варто виділити лише 5 основних, які допоможуть швидко визначити, чи дійсно підходить обраний банк. Основними критеріями вибору банку є:

  1. Популярність. Якщо банк не має популярності, значить він не є популярним серед клієнтів. Відомість банку говорить про його репутацію, що дозволить отримати тільки якісні послуги, а також вивчити численні відгуки клієнтів.
  2. Прибутковість. Сьогодні багато банків публікують в офіційних джерелах свої звіти і, зокрема, прибутковість. Вивчити дані дуже просто, вони покажуть, наскільки прибутковий банк і яка у нього фінансова успішність.
  3. Мережа філій. Якщо філій банку багато, значить він успішний і прибутковий, клієнти хочуть працювати з установою.
  4. Умови депозиту. Варто розуміти, що привабливі пропозиції часто бувають лише у тих, хто має проблеми з фінансами. Якщо банк пропонує середні по ринку відсотки, то він впевнено тримає свій рейтинг.
  5. Умови кредиту. Тут схожа ситуація із депозитами. Якщо банк пропонує надто великі або маленькі ставки, варто подумати, чому так відбувається і орієнтуватися на середні по ринку.

З такими критеріями підбору банку тепер можна не боятися проводити власні порівняння та вибрати найкращого представника.

Полегшити пошуки ідеального банку допоможе LoanExpert. У сервісі ЛоанЭксперт можна знайти найкращі банки країни, вивчити інформацію про них, а також відвідати офіційні сторінки банків та стати їх клієнтом.

insta fb youtube tg pinterest viber
DMCA.com Protection Status