Як не сваритися через гроші

Живучи з другою половинкою, другом або батьками, важливо не допускати сварок через гроші. У даному матеріалі будуть рекомендації, як правильно вчинити, щоб уникнути будь-яких сварок через гроші та не зіпсувати стосунки з близькими людьми.

Основні причини сварок на ґрунті грошей

Сьогодні посваритися можна на ґрунті грошей і це може призвести до регулярних суперечок, а також зіпсованих відносин. Сварка може виникнути як із родичами, так і з другою половинкою. У таких випадках важливо знати причину, через яку виникають суперечки та знайти вирішення питання мирним шляхом.

1. Різні уявлення про гроші

Буває так, що у парі чи серед родичів є розбіжності щодо уявлень про гроші. Хтось може думати про те, що гроші не варто витрачати, краще заощадити та нічого зайвого не купувати. Інші можуть думати про те, що гроші варто відкладати, але й не потрібно економити на собі, а навпаки, купувати бажані речі і не обмежувати себе. Обидві сторони мають право, але важливо розуміти, якщо людина, яка витрачає більше грошей не має свого заробітку, то логічно, що вона повинна або знайти роботу, більше заробіток або ж слухати людину, яка заробляє більше і розподіляє кошти.

2. Наявність блокуючих переконань

Блокуючими переконаннями є думки про те, що гроші – зло, багато грошей – це погано, духовні люди не думатимуть про гроші або що кожну копійку треба відкладати. Такі переконання блокують нормальне ставлення до грошей і не дозволяють людині не лише заробляти більше, а й розвиватись. Якщо родичі постійно нав’язують свої блокуючі переконання, варто пояснити, що певні покупки чи дії робляться на користь, розвитку чи успіху.

3. Відсутність порозуміння

Якщо людина заробляє більше або просто стала незалежною, хоче купити собі новий телефон, накопичити на подорож або здійснити мрію – це нормально. Людина має свій заробіток і може розпорядитися їм за своїм бажанням. Але іноді родичі, які заробляють менше, починають просити гроші і тоді людина почувається винною. Родичі можуть не зрозуміти, чому людина купує собі щось, а фінансової допомоги не пропонує.

Бажання кожної людини нескінченні, варто це розуміти та пояснювати рідним людям, що у кожного різні пріоритети та ставлення до грошей, тому не варто маніпулювати. Важливо знайти взаєморозуміння і давати кошти тільки дійсно за необхідності, інакше така “допомога” може вийти на повну фінансову залежність та маніпуляції.

4. Негативний досвід

Буває так, що рідна людина вкладала багато фінансів у справу чи покупку, але вона не виправдала себе і вийшла невдача. Родич може почати переконувати, що вкладення не варто робити, не можна відкривати свою справу або інші відмовки. Насправді негативний досвід може бути у кожної людини, тому відмовляти будь-кого в неправильній витрачанні грошей – не можна. Це рішення тільки людини, яка має засоби та цілі для їх використання.

5. Невміння говорити про гроші

Невміння говорити про гроші і обговорювати витрати може призвести до сварок і суперечок. Якщо ж не вести розмови про фінанси, не обговорювати важливі моменти, можуть виникати суперечки та непорозуміння. Багатьом здається, що обговорювати гроші не потрібно, але почавши аналізувати загальний бюджет та витрати, можна дійти висновків та розумного споживання.

Попереджаємо сварки через гроші

Щоб не виникало сварок на ґрунті грошей, важливо знати, як попередити їх та уникнути. Маючи підхід, а також аналіз доходів і витрат, можна навчитися обговорювати гроші та уникнути конфліктних ситуацій.

1. Планувати витрати

Важливо планувати бюджет на місяць. Якщо бюджет загальний, варто розподілити регулярні витрати та непередбачені витрати рідних. Плануючи витрати простіше уникнути несподіваних витрат.

2. Витрачати гроші розумно

Варто радитися про покупки, аналізувати їхню необхідність та актуальність. Така практика допоможе не витратити зайвих коштів та зберегти бюджет цілим, уникаючи сварок.

3. Залишати собі особисті гроші

Заробляючи важливо 10-20% свого бюджету залишати собі для особистих потреб. Кошти можна просто відкласти на накопичення або витратити їх на свої потреби. Важливо мати свої особисті засоби як подушку безпеки та для свого спокою.

4. Бути чесними

Важливо бути чесним, наприклад, при витраті загального бюджету на необґрунтовану покупку, важливо визнати свою помилку та визнаватись. Також важливо бути чесним перед самим собою і розуміти, що з певним бюджетом важливо розпорядитися з розумом, не мати надію на те, що купивши сумочку за всю зарплату, можна буде прожити ще місяць до зарплати.

5. Виявити повагу до половинки

Варто розуміти, що іноді треба йти на уступки і з розумінням ставиться до другої половинки. Наприклад, запропонувати фінанси для покупки нового телефону або не забороняти додаткові витрати на хобі або інтереси. Крім цього, важливо розуміти, що жінки найчастіше залишаються без заробітку в декреті і тут також важливо виявити розуміння та повагу, пропонуючи фінанси та не обмежуючи у бюджеті.

6. Визначитись зі стратегією вашої фінансової поведінки

Важливо визначиться із стратегією фінансової поведінки. Наприклад, чи виділяти гроші в загальний бюджет або ж залишити кожному особистий бюджет і тільки на загальні покупки виділяти кошти. Обговоривши фінансову стратегію, можна буде планувати бюджет та мати злагоджену роботу щодо ведення фінансів.

Де взяти гроші швидко

Куда обратиться финансовой помощью?

Якщо терміново знадобилися гроші, але турбувати родичів чи друзів не хочеться, можна звернутися до МФО, кожен позичальник зможе оформити кредит на суму до 15 000 гривень та на період до 30 днів. Позику можна оформити навіть не виходячи з дому, маючи під рукою гаджет з Інтернетом, паспорт та код ІПН. Також для оформлення такого кредиту знадобиться особиста банківська картка. Вже протягом 15 хвилин на карту позичальника прийде необхідна йому суму за дуже вигідними тарифами. МФО ставляться до всіх клієнтів лояльно, тому всім новим позичальникам можна оформити позику лише під 0,01%, що дуже вигідно.

Висновки

Якщо ж людина проживає зі своєю другою половинкою, родичем або другом, то спочатку потрібно розрахувати витрати кожного мешкаючого та обсяг доходу для розподілу загального бюджету. Щоб правильно навчитися розподіляти свій бюджет, кілька місяців варто записувати, на які потреби потрібні гроші, виділити які витрати є щомісяця та на спільне дозвілля. Так, кожен із мешканців зможе побачити, на що йдуть гроші партнера і легше буде розподілити загальний бюджет, щоб у майбутньому не виникало розбіжностей.

Рейтинг:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

thirteen − two =


pinup
logo
insta fb youtube tg pinterest viber
DMCA.com Protection Status