Як вибрати найкращу страхову компанію

На українському фінансовому ринку діє багато страхових організацій, які пропонують поліси страхування життя та інші страхові послуги. Кожна компанія має багатий вибір пропозицій, усі змагаються у привабливих рекламних гаслах, рекламних акціях, інноваціях — і все це для того, щоб залучити нових клієнтів, і не відпустити старих. Що потрібно враховувати під час виборів страхової компанії? Чи є низька ціна на послуги страхування найважливішою? А може, керуючись низькою ціною, ми забуваємо про інші — вкрай важливі аспекти страхування? У нашій статті ми докладно розповімо про найважливіші кроки при виборі страхової компанії.

Критерії відбору страховика

Щоб дізнатися про страхову організацію, ви можете знайти інформацію в інтернеті. Більшість страхових компаній публікують фінансові результати, досягнення та поточні події своєї діяльності на своїх сайтах. На підставі наявних даних ви можете обрати компанії, результати яких здаються найбільш перспективними. Аналізуючи пропозицію певної компанії, зверніть увагу на такі критерії:

  • чи відповідають вони законодавчим вимогам нашої країні;

  • хто належить акціонерам компанії – інвестор – великий чи маленький страховик;

  • який досвід та знання українського страхового ринку в компанії;

  • яка їхня ринкова позиція – вони успішні і користуються гарною репутацією.

Крім аналізу даних, ви також можете вивчити думки інших клієнтів страхових компаній навіть на страхових форумах і сайтах з відгуками. Хоча ми закликаємо вас все ж таки думати самостійно і приймати рішення самостійно, але знати думку інших не зашкодить.

Рейтинги страхових організацій

Сьогодні в Україні працює безліч страхових організацій, вибір дуже великий, але є рейтинг, який визначає найкращих. До 10 найкращих організацій входить:

Как выбрать лучшую страховую компанию?
  • ARX;

  • Експрес-страхування;

  • Українська Страхова Група;

  • СК “Уніка”;

  • СК “Княжа”;

  • СК “Універсальна”;

  • СК “Колоннейд Україна”;

  • Альфа Страхування;

  • СК ВУСО;

  • Просто-страхування.

Дані організації мають високий рейтинг, найкращу оцінку серед користувачів, а також вигідні умови та багаторічний досвід.

Ознаки ненадійності страхової компанії

Серед ознак ненадійності страхової компанії слід виділити:

  • погані відгуки від користувачів;

  • розміщення страхової частини чи всіх резервів у банк;

  • чутки про невиплати компанії;

  • різке зниження всіх фінансових показників;

  • скорочення обсягу страхових зборів.

Такі ознаки свідчать, що компанія втрачає позиції і швидше за все вже не вважається надійною, а її збитків більше, ніж клієнтів.

Як вибрати надійну страхову компанію

Страхову компанію вибрати не складно, важливо лише слідувати кільком порадам, які будуть ключовими при виборі ідеальної організації. Ці поради мають мінімум умов, але багато корисної інформації.

Порада 1. Перевіряємо ліцензію

Страхова компанія може бути без ліцензії, тому перед співпрацею важливо перевірити її наявність. Сьогодні перевірити ліцензію можна на сайті Держфінпослуг. На сайті можна вивчити інформацію про порушення компанії, перевірити, чи страхова має ліцензію і чи працює правомірно.

Порада 2. Оцінюємо фінансову стійкість

Оцінку фінансової стійкості можна зробити самостійно. Сьогодні фінансові звіти є у відкритому доступі. Якщо компанія не приховує нічого, звіти можуть бути розміщені на офіційному сайті. Вивчивши їх, можна відразу зрозуміти, працює компанія у збиток або ж процвітає.

Порада 3. Вивчаємо відгуки клієнтів

Відгуки клієнтів слід читати не лише на сайті компанії, а й у блогах, незалежних сайтах. Вивчивши відгуки справжніх клієнтів, можна переконатися, чи справді всі умови та тарифи правдиві.

Порада 4. Аналізуємо спектр послуг, які пропонує компанія

На цьому етапі ви повинні вирішити, який захист вам потрібен. Варто подумати, чи краще укладатиме договір відразу на кілька категорій або вибрати один вид страховки. Заслуговують на увагу розширені плани захисту, які гарантують суттєві знижки. Ви повинні пам’ятати, що фактичний обсяг страховки не завжди збігається з тим, що зазначено в контракті. Визначаючи основну потребу у страхуванні — наприклад, лише гроші для сім’ї на випадок смерті, тобто страхування життя — переконайтеся, що програма не містить додаткового забезпечення, наприклад, виплати вкладень після закінчення страхової програми.

Порада 5. Звертаємо увагу на дату заснування

Якщо дата заснування вже більше 5 років, то компанія повинна мати своїх клієнтів, досвід роботи та популярність. Нові компанії не завжди можуть довести свою надійність, тому варто звернутися до організації з багаторічним досвідом роботи.

Порада 6. Вивчаємо рейтинги

Визначивши свої потреби та склавши список компаній, ви можете розпочати порівнювати пропозиції. Перш ніж зв’язатися зі страховим агентом або прийняти рішення про покупку поліса у страховій компанії, проаналізуйте такі проблеми:

  • який рівень захисту, які ситуації підходять під страховку, на що та в якій частині ви маєте право на компенсацію;

  • які додаткові контракти ви можете купити для страховки, ви впевнені, що вони потрібні вам;

  • у яких ситуаціях страхова компанія не виплатить компенсацію;

  • від чого залежить розмір виплати та у який час ви повинні її отримати;

  • чи є пропозиція, яка вас цікавить, зазвичай захисною чи містить економічно ефективний елемент;

  • чи можете ви відмовитись від страховки та які будуть наслідки.

Такі порівняння дозволять вивчити рейтинг за критеріями та вибрати ідеальну страхову компанію.

Порада 7. Прислухаємося до друзів та знайомих

Залишити відгук клієнтів – одне, зовсім інше рекомендації друзів. Хто як не знайомі зможуть порекомендувати хорошу та перевірену страхову компанію та надати всю інформацію, обслуговування та відношення клієнтів.

Вартість послуг у страховій компанії

Ви також повинні подумати про те, скільки грошей ви витратите на покупку страховки — нехай це буде сума відповідно до ваших потреб і запитів. Ніхто не хоче оформити поліс страхування життя, а потім відмовитись від нього. Тому проаналізуйте свої потреби, очікування та можливості, а потім знайдіть пропозицію, яка найкраще збігається з ними. Важливо не заощаджувати кошти на страхуванні, тому якщо не вистачає грошей для покупки повноцінного пакета, можна оформити кредит у МФО та отримати потрібну суму. Позику можна отримати за 15 хвилин на картку. Користувачеві не потрібно надавати багато документів, а саму заявку можна оформити будь-коли в онлайн-режимі.

Висновок

При виборі страхової компанії не поспішайте. Насамперед, ви повинні реально оцінити свої потреби та можливості. Крім того, ви повинні уважно прочитати всю інформацію про страхову компанію. Це буде ваш перший крок перед тим, як купити страховку там, де вона була найдешевшою. Тим не менш, не ведіть лише на низьку ціну страховки. Якщо ця ціна є єдиним аргументом за або проти, ви можете забути про інші, надзвичайно важливі аспекти. Ви не можете допустити ситуації, коли після придбання поліса ви виявите, що він не відповідає вашим потребам.

Рейтинг:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × 2 =


pinup
logo
insta fb youtube tg pinterest viber
DMCA.com Protection Status