15 ідей як заробити гроші на мотлоху

За статистикою сьома частина України просто завалена сміттям і це не дивно, адже кожен мешканець не замислюючись викидає від 1 кілограма відходів на день, при цьому лише 1% йде на переробку. Чи варто уважніше придивитися до того, що ми викидаємо, може на цьому мотлоху можна заробити?

Плюси та мінуси бізнесу на старих речах

Кожен бізнес має свої плюси та мінуси. Якщо брати бізнес на старих речах, то він має чимало таких плюсів як:

  • дуже потрібна справа в кризовий час;

  • мінімум інвестицій;

  • старі речі будуть завжди й у всіх;

  • простий процес організації;

  • розумне споживання.

Також бізнес на старих речах має недоліки, серед них:

  • обмежена кількість споживачів;

  • ризик невисокого прибутку;

  • конкуренція.

Можна побачити, що мінусів не так і багато, тому можна спробувати зайнятися невеликим бізнесом того, що є під рукою та речей, якими ніхто не користується.

Етапи реалізації непотрібних речей

Щоб прибуток був офіційним і мав законний дохід, важливо слідувати таким етапам реалізації непотрібних речей як:

  1. зареєструватися ФОП;

  2. орендувати приміщення чи склад;

  3. оформити всю документацію, яка дозволятиме торгівлю;

  4. подати рекламу чи оголошення про відкриття магазину чи комплексу послуг;

  5. знайти покупців та відповідних потенційних користувачів.

Такі етапи допоможуть зробити все правильно та по порядку. Наслідуючи етапи, можна отримати справді успішний бізнес і поступовий його розвиток.

Ідеї ​​вкладення та доходи

Психологи вже давно помітили той факт, що якщо річчю не користується більше 3 років, то до неї не відчувають жодних теплих почуттів, а це означає, що вона просто не потрібна. Таку річ можна спробувати продати, якщо вона у доброму стані. Наприклад, це може бути все завгодно, від цінних монет і до звичайних дитячих іграшок. Розбираючи такий мотлох можна знайти і раритетні речі, яким понад 65 років, вони можуть коштувати досить дорого. Також варто звернути увагу на зовнішній вигляд виробу. Крім таких речей, можна продавати старий дитячий або дорослий одяг, якщо він має товарний вигляд. Крім цього можна продавати побутову техніку та гаджети, сьогодні можна знайти покупців, яким потрібні просто деталі з цих гаджетів або техніки, і вони готові її купити.

1. Сервіс з вивезення речей

Можна організувати послуги з прийому речей. Вартість такого сервісу мінімальна, достатньо лише зробити оголошення про можливість здати непотрібні речі. Сервіс може бути після здачі одягу, меблів або техніки. Отримавши речі, можна продати їхньому комісійному магазину, секонд або музей. Люди готові віддати непотрібні речі задарма, а з продажу їх у відповідні точки можна отримати прибуток.

2. Букіністика

Одні намагаються розхламити полиці від старих книг, інші хочуть купити раритет і поринуть в історію. Ідеєю бізнесу є прийом книг та продаж їх із націнкою до 20-50% від первинної ціни. Можна організувати лавку з книгами за символічну вартість, де кожен зможе сам оцінити вартість книги, що буде цікавіше та привабливіше для покупців. Звичайно, варто розібратися в літературних стилях та якості друку, інакше можна продавати все за мінімальною ціною та не отримати прибутку.

3. Створення нових речей із старих

Маючи хорошу фантазію, можна зробити нові речі із старих. Зробивши полицю з валізки, перетворивши стилаж або рамку для фото, можна отримати унікальний виріб, який можна буде оцінити у кілька тисяч гривень. Хенд-мейд дуже цінується в сучасному світі, а якщо закласти в ідею розумне споживання, то така річ стане затребуваною.

4. Декор одягу

Не весь одяг на секондах презентабельний, але якщо купувати дешеві речі та створювати з них новий унікальний дизайн, такі речі стануть у кілька разів дорожчими. Додати мережива, нашити бісер або додати кілька гудзиків. Усі ідеї можуть стати піком сезону. Маючи навички швачки, також знаючи сучасну моду, можна зробити власний бізнес фактично не вклавши в нього.

5. Кімната злості

Маючи старі неробочі телевізори, посуд, також меблі, можна влаштувати кімнату, яка позбавляє від агресії. Клієнту можна видати биту і щоб він починав бити посуд, меблів і кидати телевізори. Така практика дозволяє позбутися стресу і сеанси битися посуду можуть коштувати круглу суму. Якщо є багато меблів, старих телевізорів та посуду, такий бізнес точно принесе великий прибуток.

6. Комісійний шоу-рум

Комісійні магазини можна відкривати для продажу меблів, техніки, одягу та інших речей. Часто люди хочуть заощадити та придбати товар за заниженою ціною, ніж у магазинах, тому комісійні магазини тут у виграші. Ціни можна збільшувати або зменшувати залежно від категорії товару, а також його призначення та виду.

7. Оформлення ресторанів, фотостудій та магазинів

Якщо є раритетні речі або будь-які прикраси, можна прикрашати фотостудії, кафе або вітрини шоурумів у різних стилістиках. Сьогодні така практика популярна, тому достатньо лише мати ідею та втілити її у реальність.

8. Декор в оренду

Реквізит, такий як вбрання, капелюхи, меблі чи техніка, може бути потрібний для фотосесій, театру, корпоративів, а також фестивалів. Маючи будь-який декор, можна надавати його за велику плату в оренду та отримувати практично пасивний прибуток.

9. Реставрація меблів

Маючи навички реставрації меблів, можна купувати меблі за копійки, реставрувати її та продавати за ціною нових дизайнерських меблів. Відреставровані меблі також можуть бути унікальними і коштувати кілька тисяч гривень. У майстерні також можна влаштувати реставрацію меблів на замовлення для людей, це буде приносити додатковий дохід.

10. Розбирання електроніки

Якщо техніка стара, але має шанс на роботу і є дуже цінною серед колекціонерів, можна почати розбирати її або продавати частинами. Колекціонери та поціновувачі зможуть купити техніку за великі гроші. Важливо пам’ятати, що вся техніка буде цінною, тому перед продажем важливо вивчити ринок.

11. Музей

Приватні музеї дуже популярні, вони представляють сучасне мистецтво або певної епохи. Організувавши стилізований музей, можна отримувати великий прибуток за рахунок відвідувачів та проведення екскурсій. Навіть якщо речі не мають особливої ​​історії, можна вигадати різні легенди, читати більше літератури і придумати захоплюючу екскурсію за додаткові гроші.

12. Реставрація вінтажної техніки

Вінтажна техніка популярна, а якщо вона буде ще й робочою та в ідеальному стані, можна з упевненістю продати або займатися її реставрацією. Знаючи техніку реставрації, можна відкрити не лише магазин техніки, а й реставрувати вінтаж.

13. Магазин вінтажних речей

Вінтажні речі мають популярність, сьогодні можна декорувати будинок, фотостудії, кафе та ресторани різними програвачами, велосипедами чи книгами. Вінтажні речі в ідеальному стані можуть коштувати недешево, тому якщо в гаражі багато таких речей, варто оглянути їх і почати продажі.

14. Пункт прийому вторинної сировини

Таке заняття буде вигідне не лише з економічної, а й з економічної точки. Такий бізнес один із найвитратніших, потрібно мати великий стартовий капітал, дозвіл на діяльність, а також завод для збуту сировини. Якщо вивести все до автоматизму, можна приймати будь-які відходи і здавати на переробку або спалювання або самостійно займатися даним процесом, що буде додатковою витратою.

15. Утилізація машин

Утилізація автомобілів вважається однією із витратних, але сама послуга коштує досить дорого. Автомобілі можна розбирати на запчастини, що також принесе додатковий дохід. Маючи налагоджену структуру роботи, можна отримувати більший прибуток.

Рекомендації для тих, хто хоче заробити на старих речах

Щоб займатися продажем старих речей, важливо знати деякі рекомендації, які допоможуть отримувати прибуток і водночас дадуть більше реалізацій:

Как быстро продать ненужные вещи?
  • важливо не завищувати ціну, все ж таки це старі речі, тому варто оцінювати їх здорово;

  • важливо вивчити ринок та конкурентів, щоб в ідеалі знати побажання покупців актуальність товару;

  • варто подати оголошення або створити групу в соціальних мережах з докладними фотографіями та інформацією про товар.

Такі поради допоможуть мати успішний бізнес із постійними клієнтами та вигідними умовами для всіх.

Де взяти гроші на реалізацію ідеї

Якщо ідея є, але для реалізації знадобилося кілька додаткових тисяч, можна оформити кредит у МФО та отримати кошти на карту протягом 15 хвилин. Позика у МФО дозволяє отримати гроші на будь-які потреби, не вимагаючи від позичальників багато документів та довідок. Швидке отримання коштів дозволить миттєво вирішити фінансове питання та розпочати власну справу.

Висновки

Звичайно, є і справжнє сміття, яке прибутку не принесе, хіба що його можна здати на переробку.

На мотлоху можна не тільки заробити, але й відкрити свій бізнес, наприклад відкрити магазин іграшок, маскарадних костюмів або меблів. Для такої справи важливо мати бажання, старання та добре продуманий план реалізації товару.

Рейтинг:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

ten − 6 =


pinup
logo
insta fb youtube tg pinterest viber
DMCA.com Protection Status