Способи отримати гроші з-за кордону

Сьогодні люди використовують різні способи отримати гроші з-за кордону. Щодня, коли вони переказують гроші, обидві сторони мають знати, хто і як сплачувати податки. Щороку в Україну переводиться понад п’ять мільярдів доларів, найбільш популярними країнами, звідки переказувалися гроші, були Росія, США, Польща та Чехія. Законодавство України передбачає, що люди мають сплачувати податки при отриманні як з-за кордону, так і з України, це стосується далеко не всіх людей, які отримують переказ.

З якими складнощами можна зіткнутися під час переказу грошей за кордон

При переказі грошей потрібно знати, з якими складнощами можна зіткнутися. Ті, хто отримує перекази, повинні сплачувати податки та надавати цілорічні звіти (якщо перекази надходять регулярно фізичним особам). Особа має надати довідку за звітний період, а також сплачувати військовий податок та на прибутковість. Річний податок для фізичних осіб, які одержують перекази, складе 18%, а також військовий податок буде у розмірі 1,5%.

Ставка, за якою буде сплачено податок, залежатиме від дати отримання переказу. Зазвичай податки сплачує лише відправник грошового переказу, тому в Україні не всі отримувачі мають сплачувати податки державі, бо відправники вже роблять це за них. Майте на увазі, що такі зобов’язання потрібні лише людям, які повинні реєструвати свій дохід.

Як вибрати платіжну систему

выбор платежной системы

Сьогодні у світі працює кілька тисяч різних платіжних систем, які мають свої умови, послуги та способи перерахування грошей. Вибрати відповідний варіант можна лише, якщо точно знати, який з них буде найзручнішим і найзручнішим. Вибрати платіжну систему можна за критеріями як:

  • Вид переказу. Важливо знати, що переказ може відбуватися як в онлайн, так і в режимі офлайн, варто вибрати зручний варіант.

  • Швидкість. Навіть якщо гроші потрібні не терміново, у будь-якому випадку варто звернути увагу на швидкість переказу.

  • Комісія. Деякі системи “заморожують” курс валюти та беруть низьку комісію за переказ, а є й ті, хто підвищує ставки, так і до одержувача гроші проходять уже за іншим курсом.

Можливість перерахування з однієї країни до іншої. Сервіси працюють у певних країнах, перераховуючи гроші також у список країн, який може охопити. Це треба заздалегідь знати, щоб гроші точно прийшли до одержувача.

Звичайно, вибираючи платіжну систему за критеріями можна визначиться з варіантів переказу, але щоб точно знати, який із способів буде найкращим, варто розглянути найпопулярніші платіжні системи у світі.

Transferwise

Система Transferwise технології, які допомагають перевести понад 50 валют у 8 разів дешевше, ніж у банках. Переказ проходить максимально швидко і просто, користувачеві системи достатньо:

  1. пройти реєстрацію онлайн на сайті або у додатку;

  2. вибрати потрібну суму для переказу, калькулятор в онлайн-режимі розрахує комісію за переказ;

  3. додати банківські дані отримувача;

  4. підтвердити особу;

  5. надіслати переказ;

  6. отримати гроші отримувачу.

Переказ проходить максимально швидко, а процедура перерахування коштів не займе багато часу. Курс валют гарантовано “заморожується” 49 годин.

PayPal

Одна з найвідоміших систем онлайн платежів у світі, клієнти можуть відкрити:

  • особистий рахунок;

  • корпоративний рахунок;

  • партнерський рахунок.

Щоб перерахувати гроші в PayPal, користувачеві потрібно:

  1. запровадити електронну адресу одержувача коштів;

  2. вказати суму та надіслати захищений переказ;

  3. відстежити статус PayPal і переконається, що гроші прийшли швидко.

Крім швидких переказів по всьому світу, у PayPal можна також оплачувати покупки, перераховуючи гроші продавцям за послуги та товари. Система працює в онлайн-режимі та дозволяє перерахувати гроші у будь-який період дня у будь-яку точку світу.

Payoneer

Платіжна система Payoneer пропонує послуги з онлайн-переказу грошей, система є провайдером MasterCard по всьому світу. Система дозволяє:

  • отримувати гроші за реквізитами у різних валютах;

  • надсилати запити на платежі;

  • сплачувати податки за кордоном;

  • здійснювати оплату на онлайн-платформах;

  • підключаться до партнерства;

  • виводити кошти.

Система має програму, тому користувачеві можна завантажити його, пройти реєстрацію та проводити міжнародні платежі по всьому світу на вигідних умовах.

Western Union

Всім відомий Вестерн Юніон пропонує клієнтам:

  • зручний спосіб переказу грошей;

  • доступ у будь-якій точці планети;

  • реєстрацію безкоштовно.

Система дозволяє переказувати гроші як в онлайн-режимі, так і у відділеннях. Щоб переказати гроші в Western Union онлайн, знадобиться:

  1. вибрати країну відправника;

  2. увійти до профілю або пройти реєстрацію;

  3. запровадити дані про переказ;

  4. відправити переказ і почекати доки гроші прийдуть до отримувача.

Якщо ж гроші хочеться переказати через відділення, то необхідно:

  1. прийти до найближчого відділення Western Union;

  2. повідомити працівника суму і куди її потрібно відправити;

  3. подати документи, що підтверджують особу;

  4. здійснити переказ.

Система переведе гроші максимально швидко і не змусить чекати на одержувача. Так як Вестерн Юніон працює по всьому світу, то можна переводити в будь-яку точку, практично всі валюти.

Банківський переказ

Банківські перекази відрізняються від онлайн-переказів, адже відправник і одержувач повинні знати, чи є відділення в тій чи іншій країні, щоб відправити або отримати гроші. Сьогодні можна звернутися до таких банків для переказів навіть з-за кордону:

  • Приватбанк. Гроші можна переказати через: контактний центр, термінал самообслуговування, Приват24, мобільний додаток, відділення банку. Розмір переказів залежатиме від каналу переказу та від валюти. Відсоток за всі перекази 1%.

  • Банк Південний. Кошти можна перевести з карти на карту і через системи грошових переказів, порівнявши вигідніші варіанти. Крім цього, на касі банку також можна зробити переказ за актуальним курсом валют.

  • Credit Agricole Bank. Переказ можна зробити готівкою та карткою, банк надає на сайті актуальні курси валют. Варто знати, що лімітом переказу буде 150 000 гривень у межах банку.

  • Альфа Банк. Дозволяє переказати гроші не лише через касу, а й через мобільний додаток. Відправлення відбуваються більш ніж у 50 країнах Європи, а також 97 країнах по всьому світу.

Знайти найближчий банк, який здійснює міжнародні перекази неважко, адже сьогодні вони працюють у кожному регіоні.

Поштовий переказ

Поштові перекази мають свої особливості, тут можна переказати гроші лише готівкою. В Україні сьогодні можна скористатися послугами:

  • Укрпошти. При переказі Україною до 2 000 гривень комісія буде 2%, переказуючи більше 2 000 гривень – 1,5% комісії. При переведенні за кордон комісія буде до 500 гривень – 6%, до 1 000 гривень – 5%, до 2 000 – 4, більше 2 000 гривень – 2%.

  • Нової Пошти. Пошта має понад 170 пунктів обслуговування по всьому світу та дозволяє здійснювати перекази. Гроші в Україні приймаються лише у гривнях, але одержувачу з іншої країни можуть надаватись у будь-якій іншій валюті країни. Комісія за переказ – 2%.

Можна побачити, що поштовий перекази теж має місце у сучасному світі. Хоча він може здатися дорогим і недостатньо швидким, але все ж таки їм сьогодні користується дуже багато людей, які проти онлайн-переказів.

Де взяти кредит на переказ грошей

Якщо гроші родичу чи другу в іншій країні знадобилися терміново, можна оформити онлайн-кредит за 15 хвилин та отримати гроші на картку. Для отримання достатньо заповнити коротку анкету, вибрати суму і за кілька хвилин отримати потрібну суму на карту. Спосіб дозволить швидко отримати гроші і відразу ж відправити їх одним із перерахованих вище способів міжнародних переказів.

Висновки

Сьогодні існує безліч варіантів та систем грошових переказів. Важливо вибрати для себе зручний варіант переказу та довіряти перевіреній системі чи способу переказу, щоб мати можливість безперешкодно перераховувати гроші по всьому світу. Незважаючи на варіант переказу, варто пам’ятати про те, що всі системи мають свої особливості та комісію, тому перед проведенням платежу варто уважно прочитати умови.

Рейтинг:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × 3 =


pinup
logo
insta fb youtube tg pinterest viber
DMCA.com Protection Status