Вартість та процедура оформлення водійських прав у 2022 році

Все більше людей їздять на автомобілях, адже це зручний, швидкий та безпечний транспорт пересування. Щоб стати до лав водіїв, людина має пройти навчання, яке складається з теоретичного та практичного курсу. Після проходження курсів майбутній водій має пройти іспити в ДАІ та отримати права.

Як оформити права водія

Процедура оформлення прав водія в Україні відбувається не складно, але може проходити довго, адже проходження курсу навчання може тривати кілька місяців, а перескладання іспитів може зайняти ще кілька місяців. Але, такі “перешкоди” проходять усі, хто бажає отримати посвідчення водія, тому це звичайна процедура, яка вимагає відповідальності та знань.

1. Виберіть права якої категорії ви хочете отримати

Перед тим, як розпочати навчання в автошколі, важливо визначитися з категорією. В Україні можна навчитися їздити на 9-ти категоріях транспорту, а саме: А1, А, В1, В, С1,С, D1, D, Т. Категорії можна поєднувати, а також є додаткові категорії, що дають право керувати транспортними засобами, наприклад, ВЕ, РЄ, DE та інші.

У правах можна вказати всі категорії, які тільки можливі, важливо лише обов’язково знати транспорт та вміти керувати ним.

2. Пройдіть медкомісію

Перед поданням документів до автошколи, для проходження іспитів, водіння транспортного засобу, а також надходження на роботу водієм потрібно пройти медкомісію.

Щоб отримати довідку та мати можливість керувати автомобілем, потрібно пройти таких лікарів як:

Стоимость и процедура оформления водительских прав
  • психолог;

  • нарколог;

  • лор;

  • хірург;

  • окуліст;

  • терапевт;

  • невропатолог.

Перевірка також передбачає здачу аналізів крові, сечі та визначення групи крові.

3. Пройдіть навчання в автошколі

Важливо знайти хорошу автошколу, де викладачі матимуть досвід та потрібні навички для того, щоб навчити їздити. Школа повинна мати хороші відгуки та задоволених клієнтів. Більше інформації про школу можна знайти в блогах, на сайті самої установи або через знайомих.

Вибравши школу, потрібно пройти навчання, воно складатиметься з теоретичних та практичних занять. У теоретичних заняттях пояснюватимуть правила дорожнього руху, а на практиці учень зможе навчитися їздити та виконувати потрібні маневри для складання іспиту та майбутньої їзди.

4. Зберіть документи для допуску до іспиту у ДАІ

Після того, як навчання в автошколі пройшло успішно, внутрішні іспити з теорії та практики здано, можна приступати до підготовки до іспиту в ДАІ. Щоб учень був зареєстрований на іспит у МРЕВ, йому потрібно зібрати документи:

  • свідоцтво про закінчення автошколи;

  • посвідчення особи;

  • квитанція за сплату державних послуг (потрібно сплатити іспити та внести платіж за “пластик” прав);

  • медична довідка.

Також можуть знадобитися довідки про зміну диких даних, наприклад, при зміні прізвища.

5. Здайте іспит у ДАІ

Складання іспиту відбувається у два етапи. Перший етап – теоретичний. Учень складає 20 тестових завдань на комп’ютері. Якщо у нього буде більше 3-х помилок – іспит не складено. Теоретичний іспит можна складати будь-яку кількість разів, але його бланк під час складання буде діяти лише 3 місяці з дня успішного складання.

Практичний іспит слідує після теоретичного і має дві частини. Спочатку учень повинен проїхати з екзаменатором автодромом, виконуючи такі основні елементи водіння як: розворот у три прийоми, заїзд у гараж, паралельне паркування, в’їзд на естакаду та інше. У другій частині практичного іспиту, учневі потрібно виїхати до міста та показати всі свої навички на практиці. Важливо знати, що практичний іспит можна складати не більше трьох разів. Якщо людина не складає іспит на 3-й раз, його надсилають на повторне навчання в автошколі.

6. Отримайте права

При успішному складання іспитів, людина зможе отримати права. Здобуття прав може відбуватися відразу після складання іспиту або ж у зазначений час. Майбутній водій повинен відвідати МРЕВ та забрати їх особисто з наданням паспорта та підписом.

7. Перевірте права водія на наявність помилок

Перед отриманням прав важливо перевірити таку інформацію як:

  • вказівка імені та прізвища;

  • необхідна категорія;

  • номер та серія прав.

Важливо, щоб уся інформація була вказана без помилок та перепусток, інакше права будуть просто не дійсними.

Скільки коштує навчання в автошколі у 2022 році в Україні

Вартість навчання залежатиме від автошколи. Сьогодні можна знайти школу із цінами від 6 до 15 000 гривень за курс навчання. Але варто враховувати потребу у додаткових заняттях, які оплачуватимуть окремо. Сума за автошколу також залежатиме від вибору коробки передач. Наприклад, з автоматичною коробкою передач, вартість навчання буде більшою, ніж з механічною.

Де взяти гроші на навчання в автошколі

Курси для майбутніх водіїв бувають недешевими, тому школи пропонують розділити оплату на кілька частин. Іноді навіть такі пропозиції не спрощують виплату за навчання. Вирішити фінансове питання можна, достатньо оформити кредит у МФО. Завдяки мікрокредитній організації можна отримати кредит на карту протягом 15 хвилин у будь-який час доби. Позику можна отримати під 0% за першого звернення. Від позичальника знадобиться лише кілька документів та заповнена заявка в онлайн-режимі. Фінансове питання буде вирішено максимально швидко та вигідно.

Підсумки

Можна побачити, що отримання прав водія відбувається не складно, достатньо лише слідувати поетапній підготовці і багато практикуватися з інструктором з водіння. Також важливо підібрати хорошу автошколу та підійти до курсів серйозно та відповідально.

Рейтинг:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × 3 =


pinup
logo
insta fb youtube tg pinterest viber
DMCA.com Protection Status