Як не витратити всі гроші на подарунки: економний Новий рік

Щороку по всьому світу в період новорічних та різдвяних свят люди витрачають великі суми на подарунки, підготовку до свята та їжу. Яскраві вітрини магазинів так і приваблюють новорічні прикраси, подарунки рідним, а також вишукані продукти до столу. Зайшовши в будь-який магазин напередодні свят, можна зануритися не тільки в передсвятковий шопінг, але і придбати безліч незапланованих покупок з акції та бонусними пропозиціями. Люди купують потрібні і непотрібні речі, ведучись на привабливі хитрощі маркетологів.

Маючи список покупок, на виході з магазину можна опинитися з вдвічі більшим чеком і горою непотрібного товару. Ведучись на такі пропозиції та яскраві вивіски, можна зовсім забути, що після свят гроші теж будуть потрібні. Насправді більшість з громадян залишаються з копійками в гаманці ще до березня, адже в перші місяці навіть немає можливості оплатити комунальні послуги, не кажучи вже про продукти та повсякденні потреби.

Щоб провести свята найкраще, а після них залишитися з грошима і при цьому подарувати всім рідним подарунки, варто скористатися порадами щодо економії коштів.

Складання плану – запорука економії

Как сэкономить деньги на новый год

При складанні плану можна побачити, що всі витрати на свята мають три головні пункти: покупка подарунків, продуктів та кошти на розваги. Варто подумати над списком гостей, написати список людей та подарунків, які хочеться подарувати, а також скласти меню та список продуктів. Для складання кількох списків знадобиться півгодини, але вони допоможуть заощадити не лише час та нерви, а ще й гроші. Не варто відкладати планування свята до останнього, краще не поспішаючи скласти списки та заздалегідь підготувати подарунки. Тоді підготовка до свята не буде тягарем, а останні дні до Нового року можна буде провести максимально спокійно і без метушні.

Здійснення покупок заздалегідь

Варто заздалегідь подумати про покупки, а також підготувати подарунки. Таке рішення допоможе не поспішаючи підготувати закупівлі та не стояти у довгих чергах у магазинах напередодні свят. За такої схеми можна знайти всі необхідні подарунки за вигідною ціною і навіть заощадити гроші. Така сама система працює і з продуктами до святкового столу, можна заздалегідь купити м’ясо, рибу, консерви та напої. Поклавши деякі продукти в морозилку, можна буде не переживати про підготовку святкового столу та спокійно готувати страви, без поспіху та не переживань, що в магазинах не залишилося нічого.

Святкування в міру

Святковий стіл зі ста страв – це звичайно добре, але варто згадати всі минулі роки святкувань і зрозуміти, що більшість з приготовленого все-таки виявляється на смітнику. Відмінним варіантом буде вивчити рецепти простих страв у Мережі, які не вимагають особливих продуктів, готуються не складно та будуть з’їдені за один вечір. Варто приготувати кілька страв, але несподіваних для гостей, нехай вони будуть простими, але з гарним та сучасним оформленням. Крім цього, можна створити не просто застілля, а, наприклад, легкі закуски або тарталетки, які будуть точно несподіваним сюрпризом для тих, хто звик бачити традиційне олів’є та картоплю пюре на столі. Боятись того, що першого дня нового року в холодильнику буде порожньо – не варто, адже магазини не припинятимуть свою роботу.

Вибір магазинів

Логічно, що у різних магазинах ціни відрізняються, тому перед шопінгом варто перевірити акційні товари, наявність бонусних пропозицій, а також вартість необхідних продуктів. Не варто забувати і про інтернет-магазини, перед святами, вони пропонують сезонні знижки та промокоди для вигідного шопінгу.

Хендмейд подарунки для близьких

Головним у подарунках є далеко не їхня вартість, а душевна цінність. Можна зробити свій подарунок, який запам’ятається набагато більше ніж стандартні подарунки на кшталт штопора, набору носком або іншого. Можна самостійно зв’язати шарф, зробити свої цукерки чи спекти імбирні пряники. Такий подарунок буде набагато ціннішим, адже зроблений своїми руками.

Гуляти на широку ногу без витрат

Погодьтеся, більшість людей щорічно святкує Новий рік однаково. Піти на дискотеку, повечеряти у ресторані чи орендувати житло для гулянки. Насправді такі розваги завжди стандартні, так ще й точно підірвуть фінансовий стан. Сьогодні можна знайти безліч незвичайних, але при цьому бюджетних варіантів для зустрічі Нового року. Можна залишитися вдома, запросити друзів і придумати відмінну розважальну програму з конкурсами та призами, можна піти погуляти вечірнім містом або ж влаштувати цілу прогулянку цікавими місцями в місті та районі. Ідей насправді дуже багато, достатньо лише захотіти провести свято незвичайно. Вигадавши щось цікаве, можна побачити, що свято можна провести і без цілого гаманця грошей.

Зіграйте у «Таємного Санту»

Ця гра передбачає те, що кожен кладе в капелюх або коробку своє ім’я, а в компанії людина дістає його і на власний розсуд купує символічний подарунок. Такі подарунки зазвичай не дорогі, але щирі, тому це чудовий спосіб зблизитись з друзями і зробити їм приємний сюрприз.

Купуйте подарунки в інтернеті

Сьогодні в інтернеті можна зареєструватись на сервісах, які при покупках повертатимуть відсоток коштів у вигляді кешбеку. Такий спосіб покупок дозволить накопичувати бонуси, знижки та заощадити кошти без зайвих витрат. Вибравши подарунки другу чи рідній людині, можна назбирати бонуси або отримати додаткову знижку на інші подарунки.

Відвідуйте новорічні розпродажі

Сьогодні до свят багато торгових точок пропонують знижки та розпродажі. Такі розпродажі відбуваються не лише в інтернеті, а й в офлайн-магазинах. Склавши список подарунків, можна пройтися по магазинах із розпродажами та вибрати ідеальні подарунки для рідних людей.

Самостійно запакуйте подарунки

Подивившись відео або інструкцію в інтернеті з упаковки подарунків, можна заощадити велику суму грошей та самостійно прикрасити їх. Зазвичай для процесу упаковки потрібний папір (можна взяти крафтову або навіть звичайну газету), а також нитка (також можна знайти будь-яку будинки). Підписавши упакований подарунок, одержувач оцінить старання.

Де взяти гроші на покупку новорічних подарунків

Якщо не вистачає коштів для покупки подарунка навіть з урахуванням усіх перелічених вище порад, можна оформити кредит у МФО. Завдяки мікрокредитним компаніям можна оформити кредит протягом 15 хвилин під відсоткову ставку в 0% і придбати потрібну кількість подарунків для рідних. Такий варіант дозволить швидко вирішити питання з подарунками та не переживати за нестачу коштів.

Висновки

Рекомендації допоможуть не витратити всі гроші на подарунки та підготовку до Нового 2022 року, але при цьому підготується до свят з розумом, щоб отримати багато емоцій без великих витрат. За бажання можна заощадити і при цьому зробити всім своїм рідним чудові подарунки, подарувавши не лише матеріальну річ, а й емоції.

Рейтинг:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 + ten =


pinup
logo
insta fb youtube tg pinterest viber
DMCA.com Protection Status